x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Bilanţ ucigaș al epidemiei de coronavirus: peste 3.400 de morţi

Bilanţ ucigaș al epidemiei de coronavirus: peste 3.400 de morţi

06 Mar 2020   •   22:30
Bilanţ ucigaș al epidemiei de coronavirus: peste 3.400 de morţi

Numărul infecţiilor cu noul coronavirus a depăşit 100.000 la nivel mondial, înregistrându-se 3.408 decese, conform celui mai nou bilanţ, iar Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) a cerut aplicarea unor măsuri stricte, apreciind că epidemia poate fi oprită, informează site-ul Axios.com.

La nivel mondial, numărul infecţiilor este de 100.273, în 90 de ţări şi teritorii, cele mai multe fiind în China, 80.556. Se înregistrează 3.408 de decese, cele mai multe în China.

Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) a îndemnat guvernele să aplice măsuri de limitare a răspândirii bolii, subliniind că epşidemia poate fi oprită. "Nu este un exerciţiu. Este momentul să fie aplicate toate măsurile de limitare a epidemiei. Ţările se pregătesc de câtva decenii pentru astfel de scenarii. Este momentul să fie aplicate acele planuri", a comunicat Organizaţia Mondială a Sănătăţii.

Preşedintele SUA, Donald Trump, a promulgat o lege aprobată de Senat care prevede alocarea de fonduri în valoare de 8,3 miliarde de dolari pentru măsuri de contracarare a epidemiei de coronavirus. Planul vizează producerea de vaccinuri, efectuarea de analize medicale și cercetări pentru potențiale tratamente. De asemenea, sunt prevăzute fonduri pentru ajutarea autorităților statale și locale să contracareze extinderea epidemiei.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: coronavirus