x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Bilanţul prăbuşirii clădirii industriale din Bangladesh a deopăşit 700 de morţi (VIDEO)

Bilanţul prăbuşirii clădirii industriale din Bangladesh a deopăşit 700 de morţi (VIDEO)

07 Mai 2013   •   11:24
Bilanţul prăbuşirii clădirii industriale din Bangladesh a deopăşit 700 de morţi (VIDEO)

Numărul celor care au decedat în urma prăbuşirii clădirii Rana Plaza din Bangladesh, pe 24 aprilie, a depăşit 700 de persoane, anunţă BBC News. În ultimele 24 de ore alte câteva zeci de cadavre au fost găsite sub dărâmături.

Căpitanul Shahid Ahsan Bhuiyan, însărcinat cu coordonarea echipelor de intervenție, a declarat că ”bilanțul se ridică de-acum la 705 morți”.

Luni, unui membru al armatei, care coordonează acţiunea de salvare, Manzur Elahi, declarase că "bilanţul se ridică la 654 de morţi", după ce duminică se anunţaseră 610.

În clădirea Rana Plaza, situată la periferia capitalei Dacca, se aflau mai multe ateliere de confecţii. Când s-a prăbuşit, peste 3.000 de muncitori erau la lucru. Potrivit lui Elahi, 2.437 de persoane au scăpat nevătămate. Sute de membri ai familiilor muncitorilor se mai află la locul tragediei, la 12 zile după prăbuşirea care a scos la lumină condiţiile din 'atelierele mizerabile' în care se lucrează pentru mărcile occidentale de confecţii. Unele victime au fost identificate după telefoanele mobile găsite în buzunare sau după ecusoane.

Conform unui membru al comisiei de anchetă, puternicele vibraţii ale marilor generatoare s-ar afla la originea prăbuşirii imobilului, aflat deja în stare precară. Peste zece persoane au fost reţinute în cadrul anchetei, printre care proprietarul imobilului şi cei ai atelierelor de confecţii.

×