x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Bilanţul taifunului Mangkhut a urcat la 74 de morţi în Filipine

Bilanţul taifunului Mangkhut a urcat la 74 de morţi în Filipine

18 Sep 2018   •   11:17
Bilanţul taifunului Mangkhut a urcat la 74 de morţi în Filipine

Sute de membri ai echipelor de salvare din Filipine sapă cu lopeţile sau cu mâinile goale, încercând să găsească persoanele dispărute în zona în care s-a produs o uriaşă alunecare de teren, provocată de taifunul Mangkhut, care a făcut deja 74 de victime, potrivit unui nou bilanţ, relatează marţi AFP. 

Furtuna, cea mai puternică din lume de la începutul acestui an, a distrus sâmbătă numeroase locuinţe şi a inundat terenuri agricole din nordul ţării, înainte de a-şi continua drumul spre Hong Kong şi sudul Chinei. 

Poliţia naţională a arhipelagului filipinez, care se confruntă periodic cu taifunuri violente, a anunţat un nou bilanţ de 74 de victime. Potrivit oficialilor din această ţară, bilanţul taifunului ar putea fi revizuit în creştere. 

O uriaşă alunecare de teren s-a produs la Itogon, în insula Luzon, unde primarul localităţii, Victorio Palangdan, estimează că cel puţin 40 de persoane au fost îngropate de alunecarea de pământ. 

Şuvoiul de noroi şi pietre s-a produs atunci când Mangkhut a făcut să cadă în câteva ore precipitaţii echivalente cu o lună de ploaie. Alunecarea de teren a îngropat o construcţie abandonată de operatorul unei mine de aur, utilizată de minerii locali ca refugiu de urgenţă pentru ei şi familiile lor. 

Şuvoiele de noroi şi pietre au blocat drumul de acces, astfel încât autorităţile nu au putut beneficia de ajutorul maşinilor grele pentru a îndepărta pământul şi a accelera operaţiunile de căutare a persoanelor dispărute. AGERPRES

×
Subiecte în articol: taifun mangkhut victime