x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Bilanțul victimelor cutremului din Taiwan a ajuns la 15

Bilanțul victimelor cutremului din Taiwan a ajuns la 15

10 Feb 2018   •   16:08
Bilanțul victimelor cutremului din Taiwan a ajuns la 15

Bilanţul victimelor cutremurului devastator care a lovit în această săptămână Taiwanul a crescut la 15, după ce echipele de salvare au descoperit sâmbătă corpurile a încă trei victime - un bărbat, o femeie şi un băiat - într-o clădire parţial dărâmată, au informat autorităţile, citate de DPA. 

Cei trei se aflau printre ultimele cinci persoane căutate sub dărâmăturile complexului rezidenţial şi comercial de 12 etaje din oraşul Hualien, de pe coasta estică a Taiwanului, grav afectat de cutremur, a informat sâmbătă Centrul Central pentru Operaţiuni de Urgenţă (CEOC). 

Cele cinci persoane date dispărute (un băiat de 12 ani, părinţii şi bunicii acestuia dinspre mamă) erau cazate la Hotelul Beauty Inn, din interiorul incintei, atunci când puternicul cutremur survenit marţi a făcut clădirea să se încline, strivind cele patru etaje inferioare. 

Un seism cu magnitudinea 4,3 a lovit estul Taiwanului sâmbătă după-amiaza, amânând operaţiunile de căutare. Conform Biroului Meteorologic Central, acest cutremur a fost una dintre cele peste 280 de replici care au urmat seismului de marţi, cu magnitudinea 6, în urma căruia cel puţin 280 de persoane au fost rănite şi patru clădiri înalte au fost distruse parţial la Hualien. 

Procurorii din acest oraş au declarat vineri că a fost lansată o anchetă pentru a stabili dacă eroarea umană a contribuit la prăbuşirea parţială a clădirilor.

AGERPRES

×
Subiecte în articol: bilanţ cutremur taiwan