x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Bill Clinton, mincinosul public cel mai uşor de iertat

Bill Clinton, mincinosul public cel mai uşor de iertat

04 Feb 2014   •   17:44

Un sondaj de opinie recent, pe tema personalităţilor publice care au minţit, a arătat că fostul preşedinte american Bill Clinton este cel mai uşor de iertat.

Astfel, sondajul a arătat că Bill Clinton este uşor de ietat de către 43% dintre americani, pentru faptul că a minţit poporul american în legătură cu relaţia sa cu fosta stagiară de la Casa Albă, Monica Lewinsky.  Sondajul de opinie a fost realizat de către postul de televiziune CBS şi revista Vanity Fair.

Întrebarea de bază pentru respondenţi a fost “pe care dintre mincinoşi aţi fi în stare să îl iertaţi mai uşor”.  Pe lista personalităţilor mincinoase figurează, în afară Bill Clinton, ciclistul Lance Armstrong, fostul preşedinte american Richard Nixon, dar şi escrocul Bernard Madoff, care a pus la cale schema de investiţii Ponzi, prin care a fraudat mii de clienţi de la care a furat miliarde de dolari.

Madoff a fost condamnat la 150 de ani de închisoare şi, potrivit sondajului, numai 3% dintre respondenţi l-ar ierta pentru faptele lui. Nici Nixon nu s-a bucurat de prea multă clemenţă, numai 12% dintre respondenţi fiind dispuşi să îl ierte, în timp ce Armstrong se bucură de iertarea a 22% dintre cei inetrvievaţi, pentru că a recunoscut că a s-a dopat de-a lungul carierei sale, scrie publicaţia The Hill, precizând totodată că 11% dintre respondenţi nu şi-au exprimat nicio părere despre vreo personalitate aflată pe lista mincinoşilor.

În cadrul sondajului au fost intervievate 1.016 persoane, iaer marja de eroare este de 3%.  (Sânziana Stancu)


×
Subiecte în articol: bill clinton