x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Biserica a devenit cel mai mare „dușman al său”, a declarat un episcop al summitului despre abuzuri sexuale

Biserica a devenit cel mai mare „dușman al său”, a declarat un episcop al summitului despre abuzuri sexuale

24 Feb 2019   •   15:00
Biserica a devenit cel mai mare „dușman al său”, a declarat un episcop al summitului despre abuzuri sexuale

Biserica Catolică a devenit cel mai mare ''duşman al său'' pentru că a ascuns abuzurile sexuale ale clerului şi pentru că nu a ascultat suficient victimele, a declarat un episcop duminică, când la Vatican ia sfârşit un important summit pe această temă, potrivit Reuters. 

"Nu vom scăpa nepedepsiţi", a spus arhiepiscopul Mark Coleridge din Brisbane, Australia, în predica de la finalul slujbei care pune punct unei conferinţe de patru zile, convocată de papa Francisc pentru a discuta scandalul abuzurilor sexual din sânul Bisericii Catolice. 

Suveranul pontif, care a oficiat liturghia în Sala Regia din Palatul Apostolic din Vatican, urmează să ţină un discurs la finalul slujbei. 

''Când vine vorba despre abuzuri şi disimulare, mai marii Bisericii s-au dovedit nu oameni ai cerurilor, ci pământeni...'', a mai spus acesta. 

Citând una dintre poruncile lui Isus care spune ''Iubeşte-ţi duşmanul!'', Coleridge a mai declarat: ''Dar cine este duşmanul? Cu siguranţă nu cei care contestat Biserica şi au dezvăluit abuzurile şi tăinuirea acestora, în special victimele şi supravieţuitorii care ne-au făcut să vedem adevărul dureros spunând-şi poveştile cu un asemenea curaj'', a mai spus Coleridge. 

"Cu toate acestea, câteodată, am crezut că victimele şi supravieţuitorii sunt duşmanii, nu i-am iubit şi nu i-am binecuvântat. În acest sens, am fost cel mai mare duşman al nostru", a mai spus arhiepiscopul. 

Sâmbătă, o călugăriţă şi o jurnalistă care au vorbit în cadrul conferinţei au criticat dur Biserica, acuzând clericii de ipocrizie şi de muşamalizarea unor crime oribile săvârşite împotriva copiilor.

AGERPRES

×
Subiecte în articol: abuzuri sexuale biserica catolica