x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Biserica Anglicană cere şcolilor să permită copiilor "să exploreze identitatea sexuală"

Biserica Anglicană cere şcolilor să permită copiilor "să exploreze identitatea sexuală"

13 Noi 2017   •   17:34
Biserica Anglicană cere şcolilor să permită copiilor "să exploreze identitatea sexuală"

Copiii ar trebui lăsaţi să încerce “multele pelerine ale identităţii” fără a fi batjocoriţi, potrivit unui sfat venit din partea Bisericii Anglicane către cele 5.000 de şcoli din Marea Britanie, scrie The Independent.

Biserica a afirmat că tinerii trebuie să fie liberi să “exploreze multele posibilităţi în care ar putea fi”, inclusiv identitatea sexuală. De asemenea, biserica a mai menţionat că învăţământul creştin nu ar trebui folosit pentru a face copiii să le fie ruşine pentru cine sunt.

Şcoala primară este un moment intens de explorare a creativităţii, potrivit afirmaţiilor Bisericii Anglicane, iar copiii ar trebui lăsaţi să alege între tocuri şi tutu sau unelte şi pelerină de supererou, “fără aşteptări sau comentarii”.

Sfaturile din partea Bisericii Anglicane pentru şcolile din Marea Britanie, referitoare la hărţuirea homofobă, au fost publicate prima dată în urmă cu trei ani. Sfaturile avertizează şcolile că trebuie să sancţioneze hărţuirile bazate pe orientarea sexuală sau pe indentitatea sexuală, deoarece acestea provoacă daune la nivel psihologic.

 

×