x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Biserica Ortodoxă Sârbă lansează o aplicaţie pe smartphone pentru accesarea de rugăciuni

Biserica Ortodoxă Sârbă lansează o aplicaţie pe smartphone pentru accesarea de rugăciuni

28 Dec 2011   •   10:11
Biserica Ortodoxă Sârbă lansează o aplicaţie pe smartphone pentru accesarea de rugăciuni

Biserica Ortodoxa Sarba, foarte traditionalista, este insa deschisa progreselor tehnologice si a anuntat luni ca a lansat o aplicatie gratuita ce le permite credinciosilor sai sa acceseze o carticica de rugaciuni pe telefonul mobil, relateaza AFP.

Persoanele interesate, care trebuie sa aiba un iPhone sau un telefon mobil dotat cu sistem Android, vor putea descarca respectiva carticica cu rugaciuni ortodoxe de pe site-ul pe Internet al Bisericii (www.spc.rs).
Aceasta aplicatie a fost elaborata cu ajutorul unor programe rusesti si al portalului religios www.pravoslavie.ru, a precizat Biserica intr-un comunicat, publicat pe site-ul sau pe Internet.
Intr-o prima etapa, rugaciunile sunt disponibile in asa-zisa ''slavona bisericeasca'', o limba diferita de cea sarba, dar care poate fi inteleasa de practicanti, a declarat ziarului Politika informaticianul Milos Antonijevic, un colaborator al Episcopiei Belgradului.
''Avem posibilitatea sa elaboram o aplicatie care face rugaciunile disponibile in limba sarba, dar totul va depinde de decizia Bisericii'' pe aceasta tema, a adaugat Antonijevic.
Majoritatea covarsitoare a celor 7,1 milioane de sarbi sunt de religie ortodoxa. Biserica se bucura in randul lor de o mare incredere si de o mare influenta (Agerpres).

×