x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Bitcoin, moneda recunoscută de Germania

Bitcoin, moneda recunoscută de Germania

22 Aug 2013   •   20:15
Bitcoin, moneda recunoscută de Germania

Ministerul german de Finanţe a recunoscut oficial moneda virtuală Bitcoin care va fi folosită în tranzacţiile financiare private, informează The Guardian, care citează la rândul său Frankfurter Allgemeine Zeitung.

Publicaţia germană precizează că, pentru companiile care doresc să folosească în tranzacţiile lor comerciale această monedă, va fi nevoie de aprobarea Autorităţii Federale de Supraveghere Financiară.

Bitcoin este un mijloc financiar virtual care va putea fi folosit ca oricare altă monedă fizică, standard, în schimburile de bunuri şi servicii.

Moneda este creată prin computer, prin calcule matematice, ea nefiind "produsă" sau "depozitată" în bancă. Tranzacţiile cu Bitcoin se desfăşoară prin transferul online al unui număr unic în reţeaua Bitcoin, dintr-un "portofel electronic", într-un computer sau telefon mobil, într-un alt "portofel".

Fiecare dintre cele 10 milioane de monede Bitcoin valorează 117 dolari. Autorităţile germane se gândesc acum dacă şi cum să impună taxe pe viitoarele tranzacţii făcute cu moneda virtuală. Problema principală, în acest caz, este identificarea acestor tranzacţii online, ştiut fiind faptul că portofelele electronice ale utilizatorilor acesteia sunt, practic, anonime. Şi autorităţile americane au studiat această problemă, ele temându-se că moneda ar putea fi folosită în cazuri de spălare de bani sau pentru a eluda impozitarea unor tranzacţii financiare. Autorităţile thailandeze au fost şi mai tranşante, Banca Centrală a acestei ţări declarând, în iulie, această monedă ca fiind ilegală în vânzările sau cumpărările de bunuri şi servicii atât în ţară, cât şi în străinătate. (S.Stancu)


×
Subiecte în articol: bitcoin