x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe „Black lives matter”: Statuie a unui general sudist, doborâtă la Washington

„Black lives matter”: Statuie a unui general sudist, doborâtă la Washington

20 Iun 2020   •   21:50
„Black lives matter”: Statuie a unui general sudist, doborâtă la Washington
Sursa foto: Hepta

Manifestanţi antirasism au doborât, în noaptea de vineri spre sâmbătă, singura statuie a unui general din tabăra Statelor Confederate ale Americii ridicată în capitala americană Washington DC, informează AFP.

Canalul de televiziune „ABC7 News” a transmis imagini cu statuia generalului sudist Albert Pike, doborâtă de pe soclu cu ajutorul unei frânghii de câteva zeci de manifestanţi care scandau sloganul „Black lives matter”.

Liderul de la Casa Albă, Donald Trump, a calificat pe Twitter acest incident drept „o ruşine pentru ţara noastră”. Președintele a cerut arestarea autorilor şi a acuzat poliţia din Washington că „nu-şi face treaba, privind cum o statuie este doborâtă şi incendiată”.

Incidentul a avut loc la sfârșitul manifestaţiilor care au marcat împlinirea a 155 de ani de la „Juneteenth”, ziua în care, în 1865, ultimii sclavi au fost eliberaţi în Texas.

O serie de statui ridicate în cinstea unor personalităţi ale taberei confederate din timpul Războiului de Secesiune (1861-1865) au fost demolate în ultimele zile în SUA.

×
Subiecte în articol: statuie doborâtă