x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe BLOCAJ! Lufthansa nu acceptă condițiile UE pentru planul de salvare

BLOCAJ! Lufthansa nu acceptă condițiile UE pentru planul de salvare

de Dan Constantin    |    28 Mai 2020   •   16:06
BLOCAJ! Lufthansa nu acceptă condițiile UE pentru planul de salvare

Surpriză pe piața transporturilor aeriene! Compania Lufthansa nu acceptă condițiile care însoțesc planul guvernului german pentru ajutorul financiar  care are ca obiectiv salvarea de la faliment. Planul de salvare cuprinde un pachet de măsuri care se ridică la valoarea de 9 miliarde euro, având ca ax central o naționalizare parțială a companiei, statul devenind acționar cu o participare de 20 la sută  în acționariat. După 1997  este prima dată când capitalul public revine în structura acționariatului. Consiliul de supraveghere a respins însă condițiile pe care le  pune autoritatea de concurență de la Bruxelles pentru avizarea planului de salvare. Astfel, Lufthansa ar trebui să cedeze condițiile avantajoase de operare , în orarele cele mai bune, pe aeroporturile din Frankfurt și Munchen.

Lufthansa pierde zilnic 1 milion de euro  din cauza crizei din transporturile aeriene. Planul de restructurare ar include și renunțarea la 100 de avioane din cele 740 pe care le deține și reducerea a 10 000 de posturi.

 Cancelarul  Angela Merkel a declarat că negocierile pentru un acord mai flexibil cu Uniunea Europeană în privința ajutorului financiar acordat de statul german companiei Lufthansa continuă.

  •  
  •  
  •  
  •  

×
Subiecte în articol: lufthansa