x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Boeing deschide fabricile din Washington săptămâna viitoare

Boeing deschide fabricile din Washington săptămâna viitoare

17 Apr 2020   •   19:45
Boeing deschide fabricile din Washington săptămâna viitoare

Boeing intenționează să cheme la muncă 27.000 de angajați, săptămâna viitoare, în statul Washington, pentru a reîncepe producția de avioane, relatează CNN.

Muncitorii trebuie să se întoarcă într-un proces treptat, unii începând de luni. Majoritatea ar trebui să se întoarcă la serviciu până vineri, 24 aprilie. Boeing va lua măsurile necesare pentru a-i proteja.

"Sănătatea și siguranța angajaților, familiilor și comunităților acestora este prioritatea noastră comună", a declarat Stan Deal, președinte și CEO al Boeing Commercial Airplanes într-un comunicat.

Decizia de a reporni producția vine în condițiile în care companiile aeriene se confruntă cu scăderea cererii de transport. Companiile aeriene păstrează la sol multe dintre avioanele pe care le dețin, în condițiile în care și-au redus rutele cu 70% - 90%.

La începutul acestei săptămâni, serviciul Circium estima că aproape 14.000 de avioane sunt la sol în întreaga lume, reprezentând 63% din flota globală.

Boeing a raportat că firmele au anulat comenzi pentru 150 de avioane în martie, iar 41 au fost anulate în februarie.

Producătorul va începe din nou să construiască modelele 747, 767, 777 și 787. Avioanele 747 și 767 sunt doar pentru transport de marfă.

Boeing a declarat că va începe pregătirea pentru a relua producția modelului 737 Max, în statul Washington. Aceasta a fost oprită în luna ianuarie din cauza unor probleme tehnice.

Mediafax

×
Subiecte în articol: boeing washington sua