x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Bolivia: Cel puţin 40 de morţi şi peste 100 de răniţi la un carnaval

Bolivia: Cel puţin 40 de morţi şi peste 100 de răniţi la un carnaval

14 Feb 2018   •   11:01
Bolivia: Cel puţin 40 de morţi şi peste 100 de răniţi la un carnaval

Cel puţin 40 de persoane şi-au pierdut viaţa şi alte peste 100 au fost rănite în Bolivia la sfârşitul săptămânii trecute în cursul unui carnaval din cauza accidentelor de maşină, a violenţelor şi a inundaţiilor, a anunţat marţi guvernul din La Paz, citat de agenţia Xinhua. 

În cadrul unei declaraţii alături de preşedintele ţării, Evo Morales, la postul de radio Kawsachun Coca, ministrul de interne bolivian, Carlos Romero, a afirmat că majoritatea deceselor au survenit ca urmare a accidentelor de circulaţie. 

''Cele trei zile de festivităţi ale carnavalului s-au soldat cu cel puţin 40 de morţi şi 124 de răniţi, majoritatea din cauza accidentelor de circulaţie, dar şi în explozia din oraşul bolivian Oruro, fiind înregistrate de asemenea cazuri de înec, omoruri şi altele'', a afirmat Romero. 

Potrivit unui raport guvernamental, 16 persoane au murit în accidente de circulaţie şi opt în explozia unui recipient cu gaz al unui vehicul cu mâncare stradală în apropiere de carnavalul din Oruro. Alte şase persoane au murit înecate, patru au fost omorâte şi un număr nespecificat au decedat din cauza hipotermiei. 

Datele poliţiei arată că la festivităţile din cadrul carnavalului din 2017 au murit 67 de persoane.

AGERPRES

×