x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Bombe "plantate" de teroristi pe calea ferata!

Bombe "plantate" de teroristi pe calea ferata!

04 Mar 2004   •   00:00
Bombe "plantate" de teroristi pe calea ferata!

Daca Guvernul de la Paris nu scoate din buzunar aproape 5 milioane de euro, 10 bombe "plantate" in mai multe locatii pe calea ferata din Franta vor exploda.

Este amenintarea unui misterios grup terorist, care a expediat telegrame de avertizare presedintelui Jacques Chirac, dar si pe adresa Ministerului francez de Interne. Teroristii necunoscuti s-au prezentat drept gruparea AZF, dupa numele unei uzine chimice din sudul Frantei, care a explodat in 2001. In deflagratie au fost ucise 30 de persoane.

AMENINTARE GRAVA. AZF a avertizat ca dispozitivele explozive sunt echipate cu un sistem programat sa provoace explozii in momente diferite. Mesajele presupusilor teroristi sunt luate in serios de autoritatile franceze. Acesta in contextul in care o bomba similara celor descrise de AZF a fost descoperita la 21 februarie pe o cale ferata din centrul Frantei. Guvernul considera ca amenintarea membrilor AZF este "grava". Insa politia nu are prea multe date legate de teroristi. O singura data a avut o convorbire telefonica foarte scurta cu AZF, care asediaza posta presedintiei si a Ministerului de Interne din decembrie anul trecut. (Lavinia Tudoran)

×
Subiecte în articol: externe