x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Boris Johnson critică planul Theresey May pentru o nouă uniune vamală

Boris Johnson critică planul Theresey May pentru o nouă uniune vamală

08 Mai 2018   •   16:11
Boris Johnson critică planul Theresey May pentru o nouă uniune vamală

Ministrul de Externe al Marii Britanii, Boris Johnson, a lansat un atac fără precedent împotriva unui proiect al premierului Marii Britanii, Theresa May, privind uniunea vamală post-Brexit, proiect pe care l-a catalogat ca fiind “nebun”, scrie The Guardian.

În vizita sa la Washington, ministrul de Externe al Marii Britanii a afirmat că o nouă uniune vamală ar fi inacceptabilă.

Biroul premierului, 10 Downing Street, a declarat marţi după-amiază că Theresa May îşi păstrează încrederea deplină în Boris Johnson, dar într-o serie de remarci care ar putea fi interpretate ca fiind mustrări, purtătorul de cuvânt oficial a subliniat că întreg cabinetul a semnat discursul Theresey May în care şi-a prezentat planurile.

Astfel, în ciuda faptului că propunerea premierului britanic privind o nouă uniune vamală a fost respinsă de majoritatea miniştrilor din “Cabinetul de război privind Brexitul”, săptămâna trecută, propunerea se află în continuare pe masă, potrivit Downing Street.

“Dacă ai o nouă uniune vamală, ai un sistem nebun în care ajungi să percepi drepturi vamale în numele UE la frontiera britanică”, a declarat Boris Johnson pentru Daily Mail.

“Dacă UE decide să impună tarife asupra a ceva ce Regatul Unit vrea să importe ieftin, nu e nimic de făcut. Asta nu înseamnă să-ţi iei înapoi controlul asupra politicii comerciale, legilor, frontierelor, banilor, pentru că tarifele ar fi plătite în mod centralizat la Bruxelles”, a mai declarat ministru de Externe al Marii Britanii.

×