x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Boris Johnson, noul lider al Partidului Conservator și noul prim-ministru al Marii Britanii

Boris Johnson, noul lider al Partidului Conservator și noul prim-ministru al Marii Britanii

23 Iul 2019   •   14:23
Boris Johnson, noul lider al Partidului Conservator și noul prim-ministru al Marii Britanii

Boris Johnson a devenit liderul Partidului Conservator din Marea Britanie și noul prim-ministru al Marii Britanii, după ce a câștigat cursa internă din cadrul Partidului Conservator în fața lui Jeremy Hunt, actualul ministru de externe.

Noul prim-ministru, Boris Johnson, a oferit cuvinte de laudă la adresa contracandidatului său, Jeremy Hunt, despre care a zis că are „idei excelente” și a promis că i le va fura.

Theresa May și-a anunțat pe 24 mai demisia din funcția de șef al Partidului Conservator. În urma rezultatului din cursa internă a partidului, fostul prim-ministru al Marii Britanii și-a declarat susținerea față de Boris Johnson.

Boris Johnson a promis că Marea Britanie va ieși din Uniunea Europeană la 31 octombrie și că va obține un acord mai bun cu Uniunea Europeană până la acea dată, în cadrul campaniei pentru alegerea noului lider al partidului.

Regina Elisabeta urmează să-l numeasă prim-ministru pe noul lider al conservatorilor, miercuri, când acesta o să aibă și primul discurs în calitate de prim-ministru al Marii Britanii.

×
Subiecte în articol: Boris Johnson