x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Boris Johnson pierde majoritatea absolută în Parlament după plecarea unui deputat conservator la liberal-democraţi

Boris Johnson pierde majoritatea absolută în Parlament după plecarea unui deputat conservator la liberal-democraţi

03 Sep 2019   •   19:07
Boris Johnson pierde majoritatea absolută în Parlament după plecarea unui deputat conservator la liberal-democraţi

Guvernul premierului britanic Boris Johnson şi-a pierdut marţi majoritatea în Parlament, care nu mai era decât de un singur vot, odată cu plecarea deputatului conservator Phillip Lee la Partidul liberal-democrat, eurofil, relatează AFP şi BBC.

"Guvernul conservator urmăreşte în mod agresiv un Brexit cu consecinţe dăunătoare. El pune în pericol vieţi (...) şi ameninţă de manieră nejustificată integritatea Regatului Unit", şi-a justificat Phillip Lee decizia într-un comunicat.

El s-a aşezat marţi în băncile opoziţiei, într-un moment în care Boris Johnson susţinea un discurs în Parlament.

Înainte de plecarea din partid a lui Phillip Lee, Boris Johnson avea o majoritate de un singur vot în Camera Comunelor.

Într-o scrisoare către prim-ministru, Lee a scris că diviziunile privind Brexitul "au transformat din păcate acest partid odată măreţ în ceva mai degrabă asemănător cu o facţiune în care conservatorismul cuiva este măsurat prin lipsa de prevedere cu care vrea să părăsească Uniunea Europeană".

"Poate şi mai dezamăgitor, el a fost infectat de cele două boli gemene ale naţionalismului şi populismului englez", a adăugat Phillip Lee.

El mai precizează că Liberal-Democraţii - care vor un nou referendum privind Brexitul sau rămânerea în UE - sunt cel mai bine plasaţi "să vindece diviziunile" şi "să depăşească provocările cu care ne confruntăm ca societate".

AGERPRES

×
Subiecte în articol: Boris Johnson