x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Bradley Manning: 'Regret că acţiunile mele au rănit oameni şi SUA'

Bradley Manning: 'Regret că acţiunile mele au rănit oameni şi SUA'

15 Aug 2013   •   09:05
Bradley Manning: 'Regret că acţiunile mele au rănit oameni şi SUA'
Bradley Manning, fostul militar găsit vinovat de cea mai importantă scurgere de documente secrete americane, şi-a exprimat miercuri, în faţa Curţii Marţiale, regretul "că acţiunile sale au rănit oameni şi SUA", transmite AFP.

"Înţeleg că trebuie să plătesc un preţ", a adăugat fostul agent de informaţii în Irak, în faţa judecătorului Denise Lind, cel care urmează să stabilească pedeapsa.

În această luare de cuvânt rar întâlnită, este pentru prima dată când Bradley Manning şi-a cerut scuze pentru actele sale, de la deschiderea procesului la 3 iunie la baza militară Fort Meade, din apropiere de Washington.

Chiar dacă, până acum, tânărul de 25 de ani şi-a recunoscut responsabilitatea pentru acţiunile sale, el a negat categoric ideea că a vrut să fac rău SUA.

Transmiţând site-ului de dezvăluiri WikiLeaks circa 700.000 de documente secrete, el spera că va provoca o dezbatere mondială şi că, prin aceasta, lucrurile se vor schimba, a spus în mai multe rânduri avocatul său.

Găsit vinovat de spionaj, dar achitat de acuzaţia de colaborare cu inamicul, tânărul riscă 90 de ani de închisoare. Sentinţa ar urma să fie anunţată cel mai devreme săptămâna viitoare.

×
Subiecte în articol: bradley manning militar spionaj