x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Brânză în flăcări! Un accident bizar închde traficul într-un tunel norvegiat timp de două săptămâni

Brânză în flăcări! Un accident bizar închde traficul într-un tunel norvegiat timp de două săptămâni

23 Ian 2013   •   07:23
Brânză în flăcări! Un accident bizar închde traficul într-un tunel norvegiat timp de două săptămâni

Un camion plin de brânză, care a luat foc într-un tunel din Norvegia, a ars timp de şase zile şi va fi nevoie de încă o săptămână pentru ca brânza carbonizată să fie degajată.

Aproximativ 27 de tone de brânză au luat foc în timpul incendiului, accident care a dus la închiderea tunelului de trei kilometri de lângă oraşul nordic Narvik. Brânza denumită "brunost" este o delicatesă norvegiană, având o culoare maronie şi un gust distinct de caramel.

Accidentul a avut loc marţea trecută, iar incendiul a fost stins abia luni seară.

"Concentraţia de grăsime şi zahăr este aproape ca petrolul, atunci când arde", a declarat Viggo Berg, un poliţist de la faţa locului. Brunost se face din zer şi zahăr, având un conţinut de 30% grăsime.

"Habar nu aveam că brânza arde atât de bine", a declarat şi Kjell Bjoern Vinje, de la Administraţia Drumurilor Publice din Norvegia, adăugând că în cei 15 ani de carieră nu a mai întâlnit un caz în care brânza să ia foc pe şoselele ţării.

Nicio persoană nu a fost rănită în incendiu. Tunelul va fi închis încă o săptămână pentru reparaţii şi degajarea brânzei arse. 

×
Subiecte în articol: brănză brunost incendiu accident tunel