x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Brazilia nu-i va acorda azil politic lui Edward Snowden

Brazilia nu-i va acorda azil politic lui Edward Snowden

02 Iul 2013   •   16:38
Brazilia nu-i va acorda azil politic lui Edward Snowden

Brazilia nu-i va acorda azil fostului consultant al Agenţiei Naţionale pentru Securitate (NSA) a SUA, Edward Snowden, a anunţat marţi un purtător de cuvânt al Ministerului de Externe brazilian, adăugând că nu va răspunde solicitării venite din partea cetăţeanului american, relatează Reuters.

Brazilia este cea mai recentă dintr-o serie de ţări care au refuzat cererile de azil făcute de Snowden, căutat în SUA pentru că a contribuit la scurgerea de informaţii despre programele de spionaj american al telecomunicaţiilor mondiale.

Potrivit WikiLeaks, Snowden a depus cereri de azil în 21 de ţări, între care Rusia, Islanda, Ecuador, Cuba, Venezuela, Brazilia, India, China, Germania şi Franţa.

Purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, a precizat anterior că Snowden a renunţat la cererea de azil politic în Rusia, după ce a aflat luni poziţia preşedintelui Vladimir Putin referitoare la condiţiile necesare pentru a rămâne în Rusia. Putin afirma luni că Snowden poate rămâne în Rusia numai dacă îşi încetează activitatea "de a face rău" Statelor Unite.

×
Subiecte în articol: edward snowden azil politic brazilia