x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Brazilia. Preşedinta Dilma Rousseff a fost destituită

Brazilia. Preşedinta Dilma Rousseff a fost destituită

31 Aug 2016   •   23:52
Brazilia. Preşedinta Dilma Rousseff a fost destituită
Sursa foto: Dilma Rousseff (s)

Preşedinta Braziliei, Dilma Rousseff, a fost destituită miercuri de Parlament, în urma unei proceduri juridico-politice controversate, transmite AFP.

Dintre cei 82 de parlamentari, 61 au votat pentru demiterea preşedintei social-democrate, care ocupă această funcţie din anul 2010.

Lideră a Partidului Muncitorilor, Dilma Rousseff este bănuită că a manipulat conturile publice pentru a fi realeasă în 2014 în funcţia de preşedinte al Braziliei. Potrivit opoziţiei, Rousseff ar fi determinat bănci de stat să suporte cheltuieli suplimentare neînscrise în buget în 2014 şi 2015. Ea ar fi ''cosmetizat'' în mod intenţionat conturile publice pentru a disimula amploarea deficitelor şi a favoriza realegerea sa în 2014, făcându-se vinovată de un ''delict de responsabilitate'', prevăzut în Constituţie.

În replică, Dilma Rousseff a susţinut că toţi predecesorii ei au recurs la această practică şi a denunţat o procedură ''fără bază legală'', care ar masca o ''tentativă de lovitură de stat'' instituţională.

În urma acestei destituiri, preşedinţia Braziliei va fi asigurată în continuare de Michel Temer, care, în calitate de vicepreşedinte, a preluat interimatul încă de când Rousseff a fost suspendată, la 12 mai. AGERPRES

×