x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Breivik, cu câteva minute înaintea măcelului din Oslo - fotografie în premieră

Breivik, cu câteva minute înaintea măcelului din Oslo - fotografie în premieră

16 Sep 2011   •   06:39
Breivik, cu câteva minute înaintea măcelului din Oslo - fotografie în premieră

Anders Breivik, criminalul de 32 de ani care a indoliat Norvegia, a fost filmat de camerele de supraveghere la cateva secunde dupa ce a coborat din masina cu explozibil, in timp se indeparta de locul unde avea sa urmeze tragedia. Imaginea il arata pe Anders costumat in uniforma politiei, cu o casca pe cap si tinand in mana un pistol.

La numai 5 minute dupa ce camerele de supraveghere de la sediul Guvernului au surprins aceasta imagine, bomba a fost detonata. Opt oameni si-au pierdut viata in urma deflagratiei si alte cateva zeci au fost ranite.

Fotografia a fost publicata de site-ul norvegian ABC Nyheter, potrivit purtatorului de cuvant al politiei, Roar Hansen, citat de AP. Oficialul a precizat ca fotografia este autentica, dar ca nu politia dat-o publicitatii.

Dupa atac, Breivik a mers pe insula Utoya, unde a tras la intamplare la o reuniune a tinerilor din partidul de guvernamant, atac soldat cu alti 69 de morti.

Breivik, care afirma ca a actionat singur, se considera drept un cruciat al razboiului impotriva "invaziei musulmane" si multiculturalismului in Europa.

×