x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe BREXIT Britanicii vor plăti o taxă pentru a vizita țările Uniunii Europene

BREXIT Britanicii vor plăti o taxă pentru a vizita țările Uniunii Europene

14 Dec 2018   •   17:08
BREXIT Britanicii vor plăti o taxă pentru a vizita țările Uniunii Europene

Britanicii nu vor avea nevoie de vize pentru țările din Uniunea Europeană, după ieșirea Londrei din blocul comunitar, însă vor plăti o taxă de 7 euro la fiecare trei ani, pentru a putea călători în Europa, potrivit oficialilor britanici, citați de BBC.

Noul document pe care trebuie să îl dețină britanicii, pe lângă pașaport, este ETIAS (European Travel Information and Authorization System - Sistemul European de Informații de Călătorie și Autorizații), iar acesta va intra în vigoare în 2021. Acest document nu va fi emis doar pentru Marea Britanie, ci și pentru țările non-UE.

Pentru a călători în Uniunea Europeană, un turist trebuie să aplice pentru viză, cu excepția situației în care face parte dintr-o țară din cele 61 aflate pe o listă specială, care nu necesită vize. Dar din cauza amenințărilor teroriste, UE a luat măsuri suplimentare de securitate și a introdus ETIAS, care este forma europeană a sistemului electronic de aplicație pentru vize al SUA - ESTA, serviciu care costă 14 dolari. 

Potrivit protocolului privind Brexit, cetățenii UE și cei ai Marii Britanii vor putea călători fără vize până la finele perioadei de tranziție, adică în 2020. După această perioadă, Uniunea a oferit posibilitatea ca britanicii să călătorească fără vize în UE, dacă ei călătoresc pentru o perioadă scurtă de timp, serviciul urmând a fi reciproc. Dar și așa, cetățenii britanici vor fi nevoiți să plătească ETIAS. 

×
Subiecte în articol: brexit vize