x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Brexit fără acord: Irlanda nu va accepta controale asupra mărfurilor irlandeze în porturile europene

Brexit fără acord: Irlanda nu va accepta controale asupra mărfurilor irlandeze în porturile europene

02 Apr 2019   •   19:25
Brexit fără acord: Irlanda nu va accepta controale asupra mărfurilor irlandeze în porturile europene

Irlanda nu va permite menţinerea frontierei irlandeze deschise dacă Marea Britanie părăseşte Uniunea Europeană fără un acord având ca rezultat controale asupra mărfurilor irlandeze în porturile de pe continentul european, a declarat marţi ministrul de externe Simon Coveney, citat de Reuters.

"Trebuie să găsim o modalitate de a ne asigura că protejăm integritatea pieţei unice şi să evităm infrastructura fizică la frontiera" irlandeză, a spus Coveney în faţa parlamentului, făcând referire la întâlnirile care au început la nivel oficial cu Comisia Europeană privind modul de gestionare a frontierei în cazul unui Brexit fără acord.

"Irlanda nu va permite o situaţie în care Regatul Unit părăseşte Uniunea Europeană fără un acord trăgând după el Irlanda afară din piaţa unică. Mă refer la controale în porturile UE asupra tuturor produselor irlandeze (...) care ar provoca daune semnificative economiei noastre", a adăugat el.

AGERPRES

×
Subiecte în articol: brexit Irlanda marfuri controale