x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Brexit: Laburiştii vor forţa o moţiune de cenzură dacă acordul de retragere va fi din nou respins de parlament

Brexit: Laburiştii vor forţa o moţiune de cenzură dacă acordul de retragere va fi din nou respins de parlament

17 Mar 2019   •   20:10
Brexit: Laburiştii vor forţa o moţiune de cenzură dacă acordul de retragere va fi din nou respins de parlament

Opoziţia laburistă britanică va forţa supunerea la vot a unei moţiuni de cenzură în cazul în care premierul Theresa May pierde din nou în parlament votul asupra acordului de retragere a Regatului Unit din Uniunea Europeană, a anunţat duminică liderul Partidului Laburist, Jeremy Corbyn, potrivit Reuters.

''Am avut deja o moţiune de cenzură. Se pare că guvernul îşi va prezenta din nou propunerile în parlament în săptămâna care vine. Presupun că va fi înfrânt din nou, întregul proces pe care îl conduce este contracronometru. Cred că în acel moment o moţiune de cenzură ar fi potrivită. Şi atunci va trebui să spunem că trebuie să aibă loc alegeri generale'', a spus Corbyn.

Parlamentul de la Londra a aprobat joi seară moţiunea prin care guvernul condus de Theresa May cere o amânare a Brexitului după data de 29 martie, amânare care mai trebuie însă acceptată şi de liderii europeni.

Moţiunea, votat cu 412 voturi pentru şi 202 împotrivă, aminteşte că legislativul de la Londra a respins prin vot atât acordul convenit cu UE cât şi opţiunea unui Brexit fără acord, prin urmare guvernul va încerca să obţină o extindere a perioadei de negociere a Brexitului.

În textul moţiunii este menţionat că dacă până pe 20 martie Camera Comunelor aprobă un acord privind Brexitul, atunci executivul va solicita Uniunii Europene o scurtă amânare a retragerii din UE, până la 30 iunie, pentru ca în acest timp să fie adoptată legislaţia necesară ieşirii din blocul comunitar. Dacă impasul persistă şi nu se reuşeşte votarea unui acord până pe 20 martie, atunci se va solicita Bruxellesului o amânare mai lungă a Brexitului. Orice amânare trebuie aprobată şi de liderii europeni, care se reunesc pe 21-22 martie la Bruxelles. AGERPRES

×
Subiecte în articol: brexit