x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Brexit: Oficialii UE cred că este nevoie de mai mult de un an pentru a se ajunge la un acord complet

Brexit: Oficialii UE cred că este nevoie de mai mult de un an pentru a se ajunge la un acord complet

09 Ian 2020   •   15:43
Brexit: Oficialii UE cred că este nevoie de mai mult de un an pentru a se ajunge la un acord complet

Pentru obţinerea unui acord comprehensiv asupra relaţiei viitoare dintre Uniunea Europeană şi Marea Britanie va fi nevoie de mai mult timp decât perioada de tranziţie de 11 luni care începe în momentul când Regatul Unit va părăsi blocul comunitar la sfârşitul lunii ianuarie, a declarat negociatorul-şef al UE, Michel Barnier.

"Pur şi simplu nu ne putem aştepta să convenim asupra fiecărui aspect al acestui nou parteneriat în mai puţin de un an", a spus Barnier într-un discurs susţinut la Stockholm.

"Suntem pregătiţi să facem tot posibilul în cele 11 luni pentru a obţine un acord de bază cu Marea Britanie, dar vom avea nevoie de mai mult timp pentru a conveni asupra fiecărui punct al acestei declaraţii politice", a adăugat el.

Preşedinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, a declarat, miercuri, că se aşteaptă la discuţii dure cu Marea Britanie asupra relaţiei post-Brexit, avertizând că va fi imposibil să se ajungă la un acord asupra tuturor aspectelor până la sfârşitul lui 2020, actualul termen-limită.

AGERPRES

×
Subiecte în articol: brexit