x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Brexit: Summitul extraordinar dedicat analizării unei noi amânări solicitate de Londra a început la Bruxelles

Brexit: Summitul extraordinar dedicat analizării unei noi amânări solicitate de Londra a început la Bruxelles

10 Apr 2019   •   20:25
Brexit: Summitul extraordinar dedicat analizării unei noi amânări solicitate de Londra a început la Bruxelles

Summitul extraordinar consacrat analizării celor mai recente evoluţii din dosarul Brexit a început miercuri seară la Bruxelles, informează agenţiile de presă internaţionale.

Liderii statelor din UE27 au avut mai întâi un schimb de opinii cu preşedintele Parlamentului European, Antonio Tajani.

Ulterior pe agendă este prevăzută reuniunea cu premierul britanic Theresa May (UE28), după care şefii de stat sau de guvern vor avea o cină de lucru din nou în formatul UE27.

La final este prevăzută o conferinţă de presă a preşedintelui Consiliului European, Donald Tusk, şi a preşedintelui Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker.

Summitul a fost convocat de preşedintele Consiliului European, Donald Tusk, după ce, la 5 aprilie, a primit o scrisoare de la premierul britanic Theresa May prin care aceasta a solicitat o prelungire suplimentară a termenului prevăzut la articolul 50, până la 30 iunie 2019.

Conform unor surse diplomatice, citate de AFP, niciun stat membru nu este aşteptat să se opună unei noi amânări la summitul de miercuri, întrucât prioritatea tuturor este evitarea unei separări brutale pe 12 aprilie. Totuşi, în această dezbatere au ieşit la suprafaţă noi divizări între statele membre, în timp ce Parisul a condus tabăra partizanilor unei atitudini mai ferme faţă de Regatul Unit, Berlinul s-a alăturat taberei mai ''moderate''.

AGERPRES

×
Subiecte în articol: brexit summit extraordinar bruxelles