x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Brexit: Zeci de mii de britanici, în stradă pentru a demonstra împotriva ieşirii Regatului Unit din UE

Brexit: Zeci de mii de britanici, în stradă pentru a demonstra împotriva ieşirii Regatului Unit din UE

02 Iul 2016   •   18:40
Brexit: Zeci de mii de britanici, în stradă pentru a demonstra împotriva ieşirii Regatului Unit din UE
Sursa foto: Antena 3

Zeci de mii de britanici se pregăteau să demonstreze sâmbătă la Londra împotriva ieşirii Regatului Unit din Uniunea Europeană, relatează AFP.

Protestatarii urmau să plece la ora 11:00 locală (10:00 GMT) din Park Lane, în centrul Londrei, pentru a ajunge la sediul parlamentului. Potrivit organizatorilor, circa 40.000 de persoane ar urma să participe la manifestaţie.

"Putem să luăm degetul de pe butonul de autodistrugere şi să împiedicăm Brexitul refuzând ca referendumul să aibă valoarea ultimului cuvânt", a scris organizatorul marşului, Keiran MacDermott, pe Facebook. "Să nu abandonăm generaţia următoare. Să manifestăm, să protestăm şi să oprim Brexitul", a mai scris el.

Potrivit unui sondaj Ipsos Mori pentru BBC, 16% dintre britanici au votat la referendum crezând că Marea Britanie va rămâne în UE şi 22% fără să ştie dacă ţara va ieşi din familia europeană. În plus, 48% dintre britanici cred că alegerile legislative ar trebui să aibă loc înainte de deschiderea negocierilor pentru ieşirea ţării din UE.

Ministrul de interne, Theresa May, şi cel al justiţiei, Michael Gove, ambii implicaţi în cursa pentru succesiunea lui David Cameron la conducerea guvenului de la Londra, au anunţat că nu vor declanşa procedura Brexitului până la sfârşitul anului 2016, sau până în 2017, provocând vineri indignarea preşedintelui francez Francois Hollande.

Decizia Brexitului "a fost luată şi nu poate fi amânată sau anulată", a declarat el, după ce liderii europeni au cerut activarea cât mai rapid posibil a articolului 50 pentru a se pune capăt incertitudinii create după votul din Marea Britanie.

Sursa: AGERPRES

×
Subiecte în articol: brexit Marea Britanie regatul unit