x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Britanicii au depistat doi agenți ruși, suspecți în tentativa de asasinat a lui Skripal și a fiicei acestuia

Britanicii au depistat doi agenți ruși, suspecți în tentativa de asasinat a lui Skripal și a fiicei acestuia

de Oana Pavelescu    |    09 Sep 2018   •   15:50
Britanicii au depistat doi agenți ruși, suspecți în tentativa de asasinat a lui Skripal și a fiicei acestuia

Anul trecut doi spioni ruși au fost implicați în complotul care viza asasinarea premierului din Muntenegru iar în iulie 2018, mai mult de 12 ofițeri ai serviciilor secrete ruse au fost indicați că s-ar fi amestecat în alegerile prezidențiale din SUA din 2016.

Acum, Marea Britanie numește alți doi agenți ruși care sunt supectați în cazul tentativei de asasinat asupra fostului spion rus Skripal și a fiicei acestuia, Yulia, în orașul Salisbury. Au fost date publicității portretele celor doi suspecți cât și numele lor Alexander Petrov și Ruslan Boshirov, scrie The Economist.

Poliția britanicp a dat de urma suspecților în drumul lor de la aeroportul Gatwick până la un hotel din estul Londrei. Cei doi au fost depistați deplasându-se de două ori la Salisbury, unde ar fi împrăștiat pe ușa lui Skripal, neurotoxina Noviciok.

”Arma” folosită de cei doi ruși a fost o sticlă de parfum din care a fost pulverizată neurotoxina dar de care agenții s-au debarasat la întâmplare ceea ce a dus la decesul unui locuitor al orașului Salisbury.

Investigatorii britanici au vizionat 11.000 de ore de înregistrări ale camerelor de supraveghere și au pus cap la cap listele de călători ale curselor aeriene. Concluzia este că cei doi agenți ruși au sosit în Marea Britanie cu o cursă Aeroflot și au folosit de mai multe ori aceleași pașapoarte ceea ce sugerează neglijență sau nepăsare crasă.

×