x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Britney Spears, pe post de "bau-bau" pentru piraţii somalezi!

Britney Spears, pe post de "bau-bau" pentru piraţii somalezi!

29 Oct 2013   •   18:41
Britney Spears, pe post de "bau-bau" pentru piraţii somalezi!

Melodiile cântăreţei Britney Spears sunt folosite la volum maxim pe vasele comerciale care circulă în largul coastei de est a Africii, pentru a împiedica piraţii somalezi să le atace.

"Piesele ei au fost alese de echipa de securitate pentru că a considerat că piraţii le-ar urî cel mai tare", a spus ofiţerul de navă Rachel Owens, potrivit mirror.co.uk. "Aceşti oameni nu suportă cultura şi muzica occidentală, de aceea melodiile lui Britney sunt perfecte", a mai spus ofiţerul, conform căruia "Baby One More Time" şi "Oops! I Did it Again" sunt cele mai eficiente "arme".

Anul acesta, în zonă, au fost 30 de incidente în care au fost implicaţi piraţi şi hoţi înarmaţi, inclusiv două deturnări. La nivel mondial au fost raportate 206 asemenea incidente, inclusiv 11 răpiri.

Un studiu realizat de Banca Mondială la începutul anului a arătat că piraţii din largul coastei Somaliei costă economia globală 18 miliarde de dolari pe an, din cauza asigurărilor foarte mari care trebuie plătite şi pentru că vasele trebuie să găsească rute diferite, potrivit cnn.com.

×
Subiecte în articol: britney spears hituri pirati somalezi