x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Budapesta reactioneaza - Povestea spioanei romance, o inventie

Budapesta reactioneaza - Povestea spioanei romance, o inventie

de Aniela Nine    |    25 Aug 2005   •   00:00

Scandalul izbucnit in Ungaria in care o romanca si sotul ei sunt suspectati de spionaj in favoarea Bucurestiului scoate la rampa si oficiali ai executivului maghiar.
Potrivit paginei de net Index.hu, secretarul de stat pentru securitate nationala in Ministerul ungar al Apararii, Toth Andras, a spus intr-o emisiune televizata, ca intreaga poveste conform careia Szatmari Ildiko ar fi avut relatii intime cu cei doi este o inventie. Potrivit aceluiasi portal, cotidianul ungar Reggel a publicat, in editia de marti, o fotografie in care presupusa spioana Szatmari Ildiko si fostul ministru al Culturii, Hiller Istvan, sunt alaturi. In legatura cu aceasta fotografie, Toth Andras a precizat, intr-o emisiune la televiziunea ungara TV2, ca "nu exista date care sa sprijine presupunerile formulate pe baza fotografiei". Secretarul de stat sustine ca, in forma actuala, toata povestea este doar o inventie.

ACTORII. Sotii Szatmari neaga cu fermitate ca ar fi avut orice legatura cu serviciul de informatii din Romania, iar Tibor Szatmari (foto) a declarat cotidianului ungar Kronika ca nu are cunostinte ca sotia lui ar fi avut relatii intime cu vreun oficial. Cum cotidianul ungar Magyar Nemzet, in care a aparut luni informatia, nu a dat decat initialele femeii, Sz. I., Tibor Szatmari spune ca nu poate nici macar sa-l dea in judecata. El spune ca in momentul in care a sunat la redactie pentru a cere lamuriri, reprezentantii cotidianului l-au intrebat ce il face sa creada ca s-ar fi referit la el. Szatmari Tibor traieste de mai multi ani in Ungaria, impreuna cu sotia lui si, dupa cum a declarat pentru Kronika, nici nu intentioneaza sa se intoarca in Romania. El neaga ca ar fi fost expulzati. Cum sotul presupusei spioane a fost prezentat de cotidianul amintit drept o persoana care a ocupat functii inalte in UDMR, liderul Uniunii, Marko Bela, a precizat ieri ca Tibor Szatmari nu mai are nici o legatura cu formatiunea sa.

×
Subiecte în articol: externe szatmari