x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Bulgaria anunţă primele cazuri de infecţie cu noul coronavirus

Bulgaria anunţă primele cazuri de infecţie cu noul coronavirus

08 Mar 2020   •   11:30
Bulgaria anunţă primele cazuri de infecţie cu noul coronavirus

 Autorităţile de la Sofia au anunţat, duminică, primele două cazuri de coronavirus înregistrate pe teritoriul Bulgariei. Cele două persoane nu au călătorit în ţări afectate de epidemie, anunță BTA.

Primele două cazuri de infecţie cu coronavirus sunt un bărbat de 27 de ani din Pleven şi de o femeie în vârstă de 75 de ani din Gabrovo, anunță agenția de presă bulgară, BTA.

Potrivit primelor informaţii, cele două persoane nu au călătorit în zone afectate de epidemia de coronavirus, iar autorităţile încearcă acum să îi identifice pe toţi cei care au intrat în contact cu aceştia.

Bulgaria se confruntă deja cu o epidemie de gripă, motiv pentru care autorităţile de la Sofia au decis închiderea tuturor şcolilor în perioada 6-11 martie.

Până duminică dimineață, au fost înregistrate peste 106.000 de cazuri de infecție cu noul coronavirus în 103 țări. Cele mai multe persoane infectate sunt în China, unde a izbucnit epidemia, - 80.696. Pe următoarele poziții se situează Coreea de Sud, 7.313 persoane infectate, și Italia cu 5.883 cazuri.

De la izbucnirea epidemiei și până în prezent au fost înregistrate 3.600 de decese, cele mai multe în China, urmată de Italia, 233 decese, și Iran, unde 145 de persoane și-au pierdut viața.

Mediafax

×
Subiecte în articol: bulgaria coronavirus