x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Bulgaria ar putea rămâne fără previziuni meteo şi monitorizări seismice. Vezi de ce

Bulgaria ar putea rămâne fără previziuni meteo şi monitorizări seismice. Vezi de ce

28 Oct 2011   •   05:55
Bulgaria ar putea rămâne fără previziuni meteo şi monitorizări seismice. Vezi de ce

Prognozele meteorologice elaborate de institutul de specialitate bulgar ar putea fi suspendate de la 1 noiembrie, din cauza reducerilor bugetare, a avertizat presedintele Academiei Bulgare de Stiinte, Nikola Sabotinov, citat de site-ul Novinite.com. In aceeasi situatie se afla si institutul de geofizica al Academiei, care ar putea intrerupe monitorizarea activitatii seismice.

Sabotinov a afirmat ca Institutul National de Meteorologie si Hidrologie a avertizat asupra riscului de suspendare a activitatii, insa pana in prezent nu a fost gasita nicio solutie care sa permita finantarea elaborarii prognozelor.

El a adaugat ca si institutul de geofizica al Academiei sa confrunta cu aceeasi problema, iar monitorizarea activitatii seismice pe teritoriul Bulgariei ar putea fi intrerupta.

Bugetul alocat pentru 2012 Academiei Bulgare de Stiinte se cifreaza la 27,6 milioane de euro, in conditiile in care suma necesara pentru functionarea acesteia este de cel putin 48,5 milioane de euro. Angajatii institutelor Academiei lucreaza deja cu salariile reduse, ei fiind platiti pentru numai trei saptamani de lucru pe luna.

×