x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Bulgaria aşteaptă la vară şase milioane de turişti străini

Bulgaria aşteaptă la vară şase milioane de turişti străini

03 Mai 2018   •   15:15
Bulgaria aşteaptă la vară şase milioane de turişti străini

Ministrul bulgar al Turismului, Nikolina Angelkova, se aşteaptă la un sezon bun în această vară, numărul vizitatorilor străini urmând să crească cu aproximativ 5%, transmite agenţia de presă Focus. 

"Pe baza rezervărilor timpurii, ne aşteptăm la o creştere de 5% în această vară, ne bazăm în continuare pe pieţele din Germania, România, Turcia, Rusia, Marea Britanie, Polonia, Cehia, Israel şi Ungaria", a declarat, la Varna, Nikolina Angelkova, după o întâlnire cu autorităţile locale, care pregătesc sezonul de vară. 

"Sperăm să avem şase milioane de turişti străini în această vară, în perioada iunie-septembrie. Anul trecut am avut 5,3 milioane de vizitatori străini. Tendinţa este pozitivă şi solidă", a explicat Angelkova. 

Oficialul a anunţat că de la 1 iunie vor avea loc inspecţii riguroase privind modul în care sunt gestionate plajele. 

Din cei 8,9 milioane de turişti străini care au vizitat anul trecut Bulgaria, 5,3 milioane au fost în staţiunile de pe malul Mării Negre, a declarat recent Nikolina Angelkova. 

Autorităţile de la Sofia vor să atragă zece milioane de turişti străini, un obiectiv pe deplin realizabil, a afirmat recent ministrul Turismului. AGERPRES

×
Subiecte în articol: bulgaria litoral 2018