x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Bulgaria, cutremurată de zece ori într-o singură zi. Seismele nu au provocat victime sau pagube materiale

Bulgaria, cutremurată de zece ori într-o singură zi. Seismele nu au provocat victime sau pagube materiale

28 Iul 2013   •   09:22
Bulgaria, cutremurată de zece ori într-o singură zi. Seismele nu au provocat victime sau pagube materiale

Mai multe cutremure de intensitate mică s-au produs sâmbătă dimineaţă în sud-vestul Bulgariei, informează agenţia de presă Novinite. Institutul de Geofizică al Academiei Bulgare de Ştiinţe a semnalat zece cutremure, în timp ce Centrul European de Seismologie ar fi înregistrat 13 seisme. Cel mai puternic dintre ele a fost înregistrat la ora 3:21 a.m. şi a avut magnitudinea de 3,9 grade pe scara Richter.

Şi Institutul român de Fizică a Pământului a înregistrat şase seisme produse în Bulgaria. Două dintre acestea au avut magnitudinea de 4,3 pe scara Richter.

Mişcările telurice au fost resimţite în oraşul Simitli, în apropierea frontierei cu Macedonia, şi în apropierea minei de cărbune Oranovo, ale cărei galerii s-au prăbuşit pe 16 iulie, făcând patru victime. Nu au fost anunţate victime sau pagube materiale, însă unii locuitori din zonele în care au fost resimţite seismele au preferat să petreacă restul dimineţii sub cerul liber, mai scrie Novinite.com.

×