x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Bulgaria: Ministrul agriculturii a demisionat în urma unui scandal legat de fraudă cu fonduri europene

Bulgaria: Ministrul agriculturii a demisionat în urma unui scandal legat de fraudă cu fonduri europene

14 Mai 2019   •   15:01
Bulgaria: Ministrul agriculturii a demisionat în urma unui scandal legat de fraudă cu fonduri europene

Ministrul bulgar al agriculturii, Rumen Porojanov, a demisionat marţi în urma scandalurilor legate de fraude cu fonduri europene şi de achiziţionarea unei proprietăţi sub preţul pieţei, a anunţat executivul de la Sofia, transmite dpa.

Porojanov a explicat că nu vrea ca 'atacurile' împotriva sa să afecteze activitatea guvernului condus de Boiko Borisov.

Potrivit comunicatului guvernamental, citat de BTA, premierul Borisov a acceptat demisia lui Porojanov.

Acesta a demisionat în urma suspiciunilor că fonduri europene, gestionate de o agenţie responsabilă cu distribuirea subvenţiilor agricole şi al cărei şef era la acea vreme, au fost folosite pentru construirea unor vile private.

Până în prezent, frauda se ridică la 10 milioane de leva (5 milioane de euro).

Potrivit datelor oficiale, 746 de case de oaspeţi au fost construite cu fonduri europene acordate Bulgariei între 2007 şi 2013.

Anchetatorii au descoperit că, din verificările întreprinse în cazul a 110 case, 33 au fost construite în realitate pentru folosinţă privată.

În afara acuzaţiei de fraudă, Porojanov mai este suspectat că a achiziţionat un apartament la Sofia la un preţ mai mic decât cel al pieţei, o tranzacţie ce poate fi considerată suspectă.

'Am ordonat în mod clar ca persoanele care au încălcat legea să fie aduse în faţa justiţiei. Totul ar trebui să se încheie repede, iar oamenii să nu aibă îndoieli', a declarat premierul Borisov, citat de BTA.

AGERPRES

×