x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Bulgaria - Razboi politic anticoruptie

Bulgaria - Razboi politic anticoruptie

19 Iul 2004   •   00:00

Premierul bulgar, Simeon de Saxa-Coburg Gotha, i-a avertizat pe politicienii corupti din partidul sau, Miscarea Nationala Simeon al II-lea, ca nu vor pune mana pe un al doilea mandat.

"Cei care pun interesele personale inaintea indatoririlor pentru tara nu vor mai fi nominalizati in alegerile legislative", a declarat el cotidianului bulgar Trud. "Ii cunosc foarte bine pe cei in care am incredere", a precizat seful Cabinetului de la Sofia, lasand sa se inteleaga ca ii stie si pe cei care vor fi discreditati pentru flagelul numit coruptie.

CAMELEONII. Mass-media din Bulgaria scriu ca, pana sa anunte "curatarea sistemului de cameleonii politici", premierul a primit o serie de lovituri din partea diferitelor foruri, criticandu-l pentru lipsa de interes in vederea combaterii coruptiei.

Publicatia electronica Novinite aminteste, in acest sens, de venirea la putere a lui Simeon, in urma cu trei ani, cand a promis ca va eradica coruptia si va inchide usile celor care o incurajeaza. In toata aceasta perioada insa, premierul a fost aspru criticat ca a numit in functii-cheie oameni cu trecut indoielnic sau care s-au inscris ulterior in cercul coruptilor. (Anca Aldea)

×
Subiecte în articol: externe