x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Bulgaria reintroduce o serie de măsuri restrictive, după ce numărul de cazuri noi de COVID-19 a început să crească

Bulgaria reintroduce o serie de măsuri restrictive, după ce numărul de cazuri noi de COVID-19 a început să crească

09 Iul 2020   •   16:50
Bulgaria reintroduce o serie de măsuri restrictive, după ce numărul de cazuri noi de COVID-19 a început să crească

Bulgaria revine asupra unor restricții pentru combaterea efectelor pandemiei de coronavirus. Astfel, cluburile de noapte și discotecile din interior se închid, iar spectatorii nu vor mai avea acces la evenimente sportive. De asemenea, toate adunările publice vor fi limitate la 30 de persoane, a anunțat ministrul Sănătății, Kiril Ananiev, potrivit Reuters.

Bulgaria a înregistrat de la începutul epidemiei 6.342 de cazuri și 259 de decece. Numărul de cazuri a început să crească după ce Bulgaria a ridicat majoritatea măsurilor sale restrictive. Doar joi numărul de noi cazuri a fost de 240, un record pentru 24 de ore.

„Am avut încredere în cetățenii bulgari, în instituțiile publice și private care conduc diverse evenimente și activități, astfel încât cetățenii bulgari să revină la un stil de viață normal. Analiza pe care am făcut-o săptăma trecută, poate în ultimele 10 zile, arată că infectările cu noul coronavirus sunt în creștere, iar punctul critic de 200 de persoane a fost depășit. Așa cum am promis, dacă ajungem la un astfel de nivel al infecțiilor, trebuie să reintroducem unele măsuri anterioare.”, a anunțat ministerul Sănătății din Bulgaria.

 

×
Subiecte în articol: bulgaria restricţii masuri