x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe BULGARIA / Un mld. de euro pentru un post de televiziune

BULGARIA / Un mld. de euro pentru un post de televiziune

07 Aug 2008   •   00:00
BULGARIA / Un mld. de euro pentru un post de televiziune

13:15 • Piata media din Bulgaria este pe cale sa inregistreze o veritabila lovitura de imagine prin realizarea celei mai mari tranzactii din domeniu, estimata la aproximativ un miliard de euro.

Piaţa media din Bulgaria este pe cale să înregistreze o veritabilă lovitură de imagine prin realizarea celei mai mari tranzacţii din domeniu, estimată la aproximativ un miliard de euro.


AFACERE. Potrivit Sofia News Agency, este vorba despre vînzarea postului de televiziune bTV, deţinut de catre gigantul media News Corporation al magnatului australian Rupert Murdoch, care a confirmat operaţiunea. Preţul tranzacţiei nu a fost făcut public, dar presa economică de la Sofia vorbeşte despre o sumă curpinsă între 900 de milioane euro şi 1,1 miliarde de euro. Aceasta ar fi cea de a treia tranzacţie pe piaţa media din Bulgaria din ultima vreme, după ce săptămîna trecută alte două posturi de televiziune au fost vîndute, respectiv cumpărate. Este vorba despre TV2, vîndut pentru 110 milioane euro şi Nova TV care a avut o valoare mai apropiată de aceea despre care se vorbeşte în cazul bTV, respectiv 620 milioane euro. (V.A)

×
Subiecte în articol: externe