x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Bulgarii, ajunsi la sapa de lemn

Bulgarii, ajunsi la sapa de lemn

25 Mai 2004   •   00:00

Nu au serviciu, nu au mancare, nu au locuinta. Pentru toate aceste motive si inca multe altele, jumatate dintre vecinii nostri, bulgarii, cred ca sunt saraci lipiti pamantului. Si mai cred ca asta nu se intampla din vina lor, ci din cauza celor care se afla la conducerea tarii.

ANA ILIE

FARA SPERANTA. Din datele Institutului National de Sondare a Opiniei Publice din Bulgaria, citate de publicatia Sega, 45% dintre bulgari se considera saraci, in vreme ce pentru doua treimi din populatie, venitul lunar ajunge doar doua saptamani, pentru supravietuire. Pensionarii sunt cei care au situatia cea mai disperata. Dar sunt si persoanele cu studii medii si locuitorii de la sate, care constata ca nu beneficiaza de conditiile minime pentru a duce un trai decent. Bogatia inseamna pentru vecinii nostri o masina, o casa, o slujba platita cu ceva mai mult de 300 de leva pe luna (cam 6 milioane de lei) si ceva bani pusi deoparte pentru zile negre.

SACRIFICII. Dramatic este faptul ca saracia ii face sa renunte la lucruri esentiale: 31% din populatie renunta la cantitatea obisnuita de mancare, 53% - la diversitatea hranei, 60% - la imbracaminte si incaltaminte, 30% - la caldura. Mai mult de jumatate din bulgari renunta si la acele mici bucurii care fac viata mai frumoasa: 70% din populatie apropape nu-si mai cumpara carti, 60% renunta la ziare, 75% - la filme, 72% - la iesirile la restaurant.

×
Subiecte în articol: externe