x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Bundesbank: Grecia va avea nevoie de un nou program de salvare financiară

Bundesbank: Grecia va avea nevoie de un nou program de salvare financiară

11 Aug 2013   •   17:20

Zona euro încă n-a scăpat de coşmarul Greciei. Potrivit unui document intern al Bundesbank, Banca centrală a Germaniei, publicat de publicaţia Spiegel, analiştii estimează că elenii vor avea nevoie de un nou program de salvare, cel mai târziu la începutul anului viitor

În documentul citat, Bundesbank îşi expune poziţia critică faţă de ultima tranşă de finanţare acordată Greciei, şi faţă de evaluarea făcută de creditorii internaţionali, părerea analiştilor germani fiind că cel târziu la începutul lui 2014, liderii europeni vor trebui să stabilească un nou program de finanţare.

Reprezentanţii Bundesbank au refuzat să comenteze informaţille publicate de Spiegel.

Grecia a beneficiat de două programe de susţinere financiară, din partea Uniunii Europene şi FMI, de la declanşarea crizei datoriilor la sfârşitul lui 2009, iar în 2012 a obţinut reducerea datoriei publice cu 200 de miliarde de euro, prin restructurarea obligaţiilor sale financiare.

Oficialităţile germane se opun unei noi restructurări a datoriei externe a Greciei, deşi mulţi economişti consideră această măsură drept inevitabilă.

×
Subiecte în articol: zona euro