x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Bunga-bunga l-ar putea costa pe Berlusconi şase ani de închisoare

Bunga-bunga l-ar putea costa pe Berlusconi şase ani de închisoare

de Marina Constantinoiu    |    13 Mai 2013   •   18:58
Bunga-bunga l-ar putea costa pe Berlusconi şase ani de închisoare

Acuzat că a profitat de favorurile unei prostituate minore, în timpul seratelor “bunga-bunga” pe care le organiza la reşedinţele sale, “Il Cavaliere” Silvio Berlusconi riscă şase ani de închisoare şi o interdicţie pe viaţă de a exercita o funcţie publică.

Rubygate
Procurorul Ilda Bocassini a solicitat o pedeapsă de şase ani de închisoare pentru Berlusconi, care este judecat la Milano în cadrul procesului Rubygate, pentru abuz de putere şi prostituţie cu o minoră. “Cerem o pedeapsă de bază de 5 ani pentru primul cap de acuzare, ridicat la 6 ani pentru cel de-al doilea”, a declarat procurorul, care a cerut de asemenea ca Il Cavaliere, cum este supranumit Berlusconi, să nu mai poată exercita vreo funcţie publică, relatează AFP.

“Sistem de prostituţie”

Procurorul Ilda Boccassini şi-a început luni partea finală a rechizitoriului în procesul Rubygate denunţând "un sistem de prostituţie pus în aplicare pentru satisfacerea lui Berlusconi". "Tinerele invitate la reşedinţa privată a celui care era atunci şeful Guvernului făceau parte dintr-un sistem de prostituţie pus în aplicare pentru satisfacerea sexuală personală a acuzatului Silvio Berlusconi", a declarat Boccassini, în rechizitoriul său, a cărui bandă de sunet a fost difuzată în direct pe postul de televiziune Sky TG24.

A plătit prestaţiile sexuale ale minorei
Berlusconi este judecat, începând din aprilie 2011, pentru că a remunerat, în perioada ianuarie-mai 2010, aproximativ zece prestaţii sexuale ale Karimei El Mahroug, alias "Ruby, hoaţa de inimi", minoră pe atunci, şi pentru că a exercitat presiuni asupra Prefecturii din Milano în vederea eliberării acesteia, după ce a fost reţinută pentru furt.
Audierea de luni este una dintre ultimele în cadrul acestui proces centrat pe serate, numite "bunga-bunga", organizate la reşedinţele private ale lui Berlusconi.

Berlusconi neagă acuzaţiile

Silvio Berlusconi respinge aceste acuzaţii, vorbind despre cine între oameni de bună companie. Atât fostul premier italian, cât şi Ruby afirmă că nu au întreţinut niciodată relaţii sexuale.  Verdictul este aşteptat spre sfârşitul lunii.
În rechizitoriul său, procurorul a arătat că Ruby, la fel ca majoritatea tinerelor care participau la serate cu Il Cavaliere, cultivă "un vis italian negativ", aşteptând din partea magnatului "bani uşori şi posibilitatea de a munci în lumea spectacolului".
Boccassini a demontat, în trecere, o teză apărată de către Ruby potrivit căreia ar fi fugit la Milano din cauza condiţiilor de viaţă precare din Sicilia şi unui tată marocan autoritar care o maltrata.

Ruby, favorita, “hoaţa inimilor”
După ce a devenit "favorită", Ruby "primea direct de la Silvio Berlusconi tot ceea ce avea nevoie pentru a trăi, în schimbul unor serate, la Arcore", a mai precizat procurorul, citând numeroase dovezi privind posibilităţile financiare enorme ale tinerei.
În opinia procurorului, "nu există îndoieli că Ruby se prostitua", ţinând cont de "de cantitatea mare de bani pe care o avea".

Repercusiuni politice
Problemele judiciare ale lui Berlusconi, condamnat săptămâna trecută în apel la un an de închisoare pentru fraudă fiscală în procesul Mediaset, au provocat reacţii în cadrul Guvernului condus de Enrico Letta, însărcinat în premieră, după cel de-al Doilea Război Mondial, cu unirea stângii şi dreptei.
În cursul unei reuniuni, în Toscana, pentru a consolida coeziunea Executivului, Letta a apreciat ca "inacceptabilă" participarea unor miniştri la o manifestaţie, sâmbătă, la Brescia, pentru a-l sprijini pe Berlusconi şi a denunţa o magistratură "politizată".

×
Subiecte în articol: Silvio Berlusconi berlusconi ruby