x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Bunica fără moarte! A revenit la viață după trei zile petrecute în morgă

Bunica fără moarte! A revenit la viață după trei zile petrecute în morgă

29 Dec 2012   •   21:19
Bunica fără moarte! A revenit la viață după trei zile petrecute în morgă

O rusoaică în vârstă de 61 de ani a reușit să supraviețuiască trei zile în morga unui spital siberian, revenindu-și chiar în momentul în care legiștii începuseră procedurile pentru autopsiere, relatează ziarul Siberian Times. 

Cazul rusoaicei care s-a confruntat cu moartea a bulversat sentimentele membrilor familiei sale, care au oscilat între jale și bucuria revenirii acesteia la viață, și a lăsat perplecs corpul medical, care este convins de faptul că declararea decesului a fost de fiecare dată conformă normelor în vigoare.

Liudmila Steblitskaia a fost internată în spitalul regional din Tomsk în urma unor probleme cardiace. După câteva zile de la internare, una dintre fiicele Liudmilei a fost informată telefonic că mama sa a decedat, corpul său fiind depus la morga spitalului în așteptarea autopsiei.
Devastată, fiica a început pregătirile pentru înmormântare și a făcut cunoscută cumplita veste membrilor familiei. Femeia a cheltuit cu pregătirile de înmormântare - sicriu, alimente pentru parastas, săpatul gropii și flori - aproape 60,000 de ruble (1,500 euro), dar în momentul în care s-a dus la spital să ia corpul mamei sale, doctorii, puțin încurcați, i-au spus că aceasta nu este moartă și au condus-o în salonul în care fusese internată.

Nevenindu-i să creadă, în momentul în care și-a auzit mama strigând-o pe nume, fiica a scăpat bagajele din mână și a ieșit val-vârtej pe ușa salonului. Ea a mărturisit că primul gând pe care l-a avut a fost nu să revină în salon și să-și îmbrățișeze mama, și să afle ce s-a întâmplat cu adevărat, ci să iasă și să-i sune pe cei care se ocupau de înmormântare și să se scuze că aceasta nu va mai avea loc.

Liudmila nu-și aduce aminte nimic din ceea ce s-a întâmplat, știe doar că s-a internat în spital și că s-a trezit în morga spitalului tremurând de frig, fiind recunoscătoare că este încă în viață, bucurându-se să fie alături de cei dragi.

În octombrie 2012, Liudmila, care suferă de o afecțiune cardiacă cronică, a trecut printr-un alt episod de moarte clinică, medicii fiind cei care au reușit resuscitarea sa după mai multe ore.

×
Subiecte în articol: moarte clinica