x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Bursele europene își revin datorită aprecierii prețului petrolului

Bursele europene își revin datorită aprecierii prețului petrolului

02 Apr 2020   •   11:39
Bursele europene își revin datorită aprecierii prețului petrolului
Sursa foto: Rawpixel/Getty Images/iStockphoto

Bursele europene au crescut în această dimineaţă, datorită aprecierii prețului petrolului, în speranța ajungerii la un armistiţiu între Arabia Saudită şi Rusia. Temerile privind criza provocată de pandemia de coronavirus se mențin în continuare, transmite Reuters.

Indicele pan-European STOXX 600 a înregistrat un avans de 0,6%, iar indicele care include companiile din energie a urcat cu 3,7%.

Indicele principal FTSE 100 al Bursei de la Londra a urcat cu 0,5%, iar titlurile Royal Dutch Shell şi BP au avut creşteri de peste 4%, după ce preşedintele Donald Trump a declarat că se aşteaptă la un acord între Arabia Saudită şi Rusia pentru încheirea războiului preţurilor.

Acţiunile IAG (proprietarul British Airways) au urcat cu 1,7% după ce surse care au dorit să-şi păstreze anonimatul au declarat că oficialii companiei aeriene discută cu sindicatele un plan pentru suspendarea a 32.000 de angajaţi.

Indicele FTSE MIB al Bursei de la Milano a înregistrat un avans de 0,51%, la 16.628,82 puncte, în timp ce indicele principal CAC 40 al Bursei de la Paris a urcat cu 0,15%, la 4.213,42 puncte.

Cotaţia futures a barilului de petrol Brent a crescut cu 11,36%, la 27,55 dolari, în timp ce cotaţia futures a barilului de petrol 'light sweet crude' (WTI) a urcat cu 10%, la 22,34 dolari.

În martie 2020 s-a înregistrat cel mai scăzut nivel al preţului ţiţeiului din ultimii 18 ani, după ce măsurile adoptate pentru stoparea răspândirii pandemiei de coronavirus (COVID-19) au redus cererea de ţiţei pe plan global, iar Arabia Saudită şi Rusia au intensificat lupta pentru cota de piaţă.

×
Subiecte în articol: burse europene titei preţuri