x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Bursele europene își revin datorită scăderii infecțiilor cu coronavirus

Bursele europene își revin datorită scăderii infecțiilor cu coronavirus

06 Apr 2020   •   11:41
Bursele europene își revin datorită scăderii infecțiilor cu coronavirus

Principalele burse europene şi-au revenit astăzi, pe fondul remisiei infecțiilor și a deceselor provocate de coronavirus în Franţa şi Italia. Acestea relevă faptul că măsurile de izolare încep să dea rezultate, transmite Reuters.

În jurul orei 07.07 GM, indicele pan-european STOXX 600 era în creştere cu 2,9%, după ce vineri a încheiat a şasea săptămână de declin.

Indicele FTSE al bursei de la Londra era în creştere cu 3,2% iar indicele DAX al bursei de la Frankfurt afişa o majorare de 4%.

Indicii principali ai burselor din Italia şi Franţa au înregistrat creşteri de 3,5% și 3,4%. Italia a raportat cel mai mic număr de decese provocat de infecția cu coronavirus din ultimele două săptămâni. Și numărul de decese din Franţa a scăzut iar internările la terapie intensivă sunt mai puține.

"Stabilizarea pe care o vedem astăzi pe piaţă este binevenită dar este ceva foarte fragil", a subliniat Frank Benzimra, analist la Societe Generale.

Companiile ale căror acţiuni sunt incluse în indicele STOXX 600 au pierdut peste 3.000 de miliarde de dolari din valoarea lor de piaţă începând din februarie, în condiţiile în care paralizarea activităţii economice a adus multe sectoare în pragul falimentului și a fosțat multe societăți să suspende plata dividendelor şi programele de răscumpărări de acţiuni pentru a-şi păstra lichidităţile.
 

×
Subiecte în articol: burse