x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Bush a aprobat executarea unui soldat american

Bush a aprobat executarea unui soldat american

de Veronica Micu    |    29 Iul 2008   •   00:00
Bush a aprobat executarea unui soldat american

10:50 • Presedintele George W.Bush a fost de acord cu cererea armatei de a executa un soldat american condamnat pentru crima si viol.



Preşedintele George W.Bush a fost de acord cu cererea armatei de a executa un soldat american condamnat pentru crimă şi viol.


CRIME ŞI VIOLURI. Potrivit BBC, este pentru prima dată în ultima jumătate de secol cînd un şef de stat american aprobă o pedeapsă cu moartea pentru un militar. Ronald Gray a fost condamnat la moarte în 1988 pentru patru crime şi opt violuri comise în timp ce activa cu batalionul său în Carolina de Nord. "Preşedintele consideră că faptele în acest caz nu lasă nicio îndoială în legătură cu corectitudiunea sentinţei", a precizat purtătorul de cuvînt al Casei Albe, într-un comunicat de presă. Se estimează ca decizia lui Bush să nu pună capăt procesului, apărătorii lui Gray putînd recurge la recurs. Preşedintele Dwight Eisenhower a fost ultimul preşedinte care a aprobat o execuţie militară, în anul 1957.

Gray a fost condamnat pentru violarea şi uciderea lui Kimberly Anne Ruggles, de 24 de ani, în ianuarie 1987 şi a Laurei Lee Argila, în 1986. Ambele femei erau din Fayetteville. Kimberly a fost înjunghiată de şapte ori, iar Laura a fost împuşcată de patru cu un pistol de calibru 22. O altă victimă a lui Gray a fost soldatul Mary Ann Nameth, de 20 de ani, care a fost înjunghiată de trei ori în gît, în ianuarie 1987.

×
Subiecte în articol: externe