x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Bush trage pe nas

Bush trage pe nas

de Sînziana Stancu    |    02 Iul 2008   •   00:00
Bush trage pe nas

Fostul secretar de presă  al Casei Albe Scott  McClellan dezvăluie în recenta sa carte, intitulată “Ce s-a întîmplat”, că preşedintele George Bush se droghează adesea, chiar şi în Biroul Oval.

Fostul secretar de presă  al Casei Albe Scott  McClellan dezvăluie în recenta sa carte, intitulată “Ce s-a întîmplat”, că preşedintele George Bush se droghează adesea, chiar şi în Biroul Oval.

 
McClellan povesteşte în cartea sa că Bush obişnuieşte să se drogheze mai ales în momentele grele. Fostul purtător de cuvînt al liderului de la Casa Albă mai dezvăluie că agenţii federali care răspund de securitatea preşedintelui au asistat adesea la scene cu Bush prizînd cocaină, drogul lui preferat, de care a devenit dependent în ultimii ani. George W. Bush nu a negat niciodată că a prizat diverse droguri cînd era tânăr şi nici că ar fi fost dependent de alcool, aşa cum dezvăluie cartea lui McClellan. Liderul de la Casa Albă a mai recunoscut şi că a fost arestat de două ori din cauza beţiei, dar pretinde că din 1986 nu s-a mai atins de alcool şi de narcotice, dînd-o pe credinţă şi făcînd o pasiune din învăţarea Sfintei Scripturi, despre care spune că l-a ajutat să scape de toate viciile. 

 
ÎNGRIJORARE. Surse din rîndul agenţilor federali care au avut acces la dosarele medicale ale lui Bush au dezvăluit că preşedintele american a luat şi antidepresive cu pumnul şi nici nu a renunţat la alcool. De la un medicament mai uşor împotriva stărilor depresive, numit Ritalin, Bush a trecut la Prozac. În acelaşi timp, Bush bea şi whisky, în special seara. Amestecul de droguri, alcool şi medicamente îi provocau adesea accese de furie, pe care şi-o revărsa frecvent asupra personalului Casei Albe. Aceste obiceiuri le-au ridicat serioase semne de întrebare responsabililor de securitate privind capacitatea preşedintelui de a lua decizii responsabile, importante pentru ţară, mai ales acelea privind războiul din Irak.

×
Subiecte în articol: externe bush