x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Bute trebuie să prezinte autorităţilor din Montreal un raport de securitate a balcoanelor imobilului unde doi bărbaţi au murit

Bute trebuie să prezinte autorităţilor din Montreal un raport de securitate a balcoanelor imobilului unde doi bărbaţi au murit

08 Dec 2015   •   16:46
Bute trebuie să prezinte autorităţilor din Montreal un raport de securitate a balcoanelor imobilului unde doi bărbaţi au murit
Sursa foto: Karina Knapek/Intact Images

Ziarul canadian Le Journal de Quebec publică amănunte despre accidentul, soldat cu doi morţi şi un rănit grav, produs la un imobil din Montreal care aparţine lui Lucian Bute, cotidianul menţionând că boxerul român şi soţia sa trebuie să prezinte un raport evaluând securitatea balcoanelor acestei clădiri, construită în 1967.

Bute şi soţia sa, Elena Aprozeanu, sunt proprietarii imobilului prin intermediul unei firme. Deocamdată nu este clar dacă soţii Bute sunt vinovaţi pentru această tragedie.

Doi bărbaţi au murit şi al treilea este în stare critică după ce au căzut de la balcon de la etajul al treilea, când balustrada de susţinere s-a rupt, în noaptea de 5 spre 6 decembrie. Potrivit primelor elemente ale anchetei, cei trei se sprijineau de balustrada din fier forjat a balconului când aceasta a cedat sub greutatea lor. Victimele sunt de origine amerindiană, aparţinând naţiunii naskapi. Ei veniseră să viziteze un prieten, de aceeaşi origine, care locuieşte într-un apartament de la etajul trei al acestei clădiri.

Cei doi decedaţi erau originari din singurul sat naskapi din Quebec, Kawawachikamach. Ei veniseră în primăvară la Montreal, unde urmau cursuri pentru a deveni electricieni.

Anchetatorii nu au explicat deocamdată circumstanţele dramei. Ei nu au putut stabili dacă balustrada a cedat din cauza unui gest anume. Totul dă de înţeles că victimele profitau pur şi simplu de un moment de destindere împreună. Ambianţa era liniştită, povestesc vecinii.

Roger Proulx, care locuieşte în clădirea de vizavi, a spus: "Nu dormeam şi n-am auzit nimic. N-a existat vreo ceartă. Îi vedeam adesea fumând pe balcon". El crede că drama era previzibilă ţinând cont de starea balconului în această clădire construită în 1967, potrivit autorităţilor.

"Există puţină rugină", a indicat primarul din Lachine, Claude Dauphin.

Michel Seguin a constatat că podeaua balconului a făcut obiectul unor lucrări de întreţinere. "Dacă s-a făcut conform regulilor? Teoretic, aş spune că nu", a afirmat Seguin. El a remarcat că toate şuruburile balustradei au cedat. A cedat, de asemenea, o extremitate a balconului, sudată de structura ieşirii folosite în caz de incendiu. "Nimic nu cade singur. A trebuit să existe puţină agitaţie", a sugerat el.

Lucian Bute nu s-a prezentat la faţa locului, unde au venit doar soţia sa şi avocatul lor, care nu au dat declaraţii presei. În schimb, ei s-au arătat "cooperanţi" cu poliţia din Montreal şi cu reprezentanţii arondismentului, potrivit directorului pentru amenajarea urbană din Lachine, Michel Seguin.

Arondismentul aşteaptă acum din partea soţilor Bute un raport evaluând securitatea balcoanelor acestui imobil construit în 1967. Dacă ei nu o vor face, "vom găsi o modalitate să-i constrângem", a prevenit Seguin, ce aminteşte că "întreţinerea este de responsabilitatea proprietarului".

Seguin nu a putut spune ce sancţiune riscă firma lui Bute în caz de neglijenţă.

Claude Dauphin a precizat că arondismentul va efectua o inspecţie generală, "pentru ca asemenea lucruri să nu se repete".

La sfârşitul lui noiembrie, Bute a fost învins la puncte de britanicul James DeGale, la Quebec City, în meci pentru titlul mondial IBF la categoria supermijlocie.

×
Subiecte în articol: lucian bute balcon morti montreal