x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Norocul beţivului! A supravieţuit unei căderi de la etajul 15

Norocul beţivului! A supravieţuit unei căderi de la etajul 15

17 Iun 2013   •   13:52
Norocul beţivului! A supravieţuit unei căderi de la etajul 15

Un bărbat din Marea Britanie, aflat în vacanţă în Noua Zeelandă, a supravieţuit unei căderi de la etajul 15 al unui bloc de locuinţe, informează presa locală.

Tânărul de 20 de ani, pe nume Tom Stilwell, a căzut din balconul vecinei sale de deasupra, în timp ce încerca să intre în acest mod în propria casă. Stilwell îşi pierduse cheile şi s-a gândit că poate intra în casă prin geamul deschis al balconului, coborând din balconul de deasupra.

Potrivit prietenilor lui Stilwell, acesta are doar câteva coaste şi vertebre fracturate, însă este în afara oricărui pericol.

"Arată bine. Şi-a rupt nişte coaste şi nişte vertebre, dar nu e nimic grav. Când l-am văzut râdea", a povestit Beth Goodwin, colega sa de apartament, care a adăugat că tânărul nu-şi mai aminteşte nimic legat de accident.

Tom Stilwell se află într-o vacanţă prelungită în Noua Zeelandă, având slujbe ocazionale pentru a se susţine. Momentan, acesta locuieşte într-un apartament din Auckland, la etajul 14, alături de alţi tineri.

Vecina de sus, Geraldine Bautista, a povestit pentru publicaţia New Zealand Herald că tânărul era "puţin ameţit, dar politicos" în momentul în care i-a cerut să coboare din balconul ei în balconul personal.

"Nu m-am temut de el. M-a întrebat doar dacă poate să sară de pe balconul meu într-al lui. Nu m-am gândit că o să o facă. Am aşteptat doar să se lămurească că este imposibil", a povestit vecina.

Tânărul, aflat în stare de ebrietate, nu s-a speriat însă de înălţimea la care se afla şi a sărit pe geam.

"Am crezut că visez. Totul s-a întâmplat în câteva secunde. Nu am putut nici măcar să ţip după ajutor", a povestit vecina.

În timpul căderii, Tom Stilwell s-a lovit de o clădire vecină, mai mică, undeva 13 etaje mai jos de locul de unde a căzut.

Doctorul Tony Smith, de la spitalul unde tânărul se recuperează, a declarat pentru New Zealand Herald că şansele de supravieţuire ale unei persoane cresc dacă în timpul căderii aceasta se loveşte de un obiect.

Smith a adăugat însă că: "A supravieţui unei căderi de la o asemenea altitudine este extrem de neobişnuit". 

×
Subiecte în articol: noua zeelandă auckland supravietuit