x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe CAFENELELE MORŢII, fenomenul care ia amploare în toată lumea! Ce fac clienţii în timp ce savurează o prăjitură (VIDEO)

CAFENELELE MORŢII, fenomenul care ia amploare în toată lumea! Ce fac clienţii în timp ce savurează o prăjitură (VIDEO)

04 Feb 2015   •   12:17
CAFENELELE MORŢII, fenomenul care ia amploare în toată lumea! Ce fac clienţii în timp ce savurează o prăjitură (VIDEO)

Oameni din toată lumea se întâlnesc la o ceaşcă cu ceai şi o prăjitură pentru a discuta despre moarte. Create de un sociolog elveţian, aşa-zisele "cafenele ale morţii" oferă oamenilor o atmosferă pozitivă în care se adună şi discută despre moarte, scrie Fox News.

Trendul a început să ia amploare, în lume existând deja peste 1.500 de astfel de cafenele organizate în 26 de ţări.

Recent, a fost lansat chiar şi un site dedicat fenomenului.

"Să vorbeşti despre moarte poate fi un lucru pozitiv. Comunitatea devine mai sănătoasă, mai fericită", a declarat pentru The Guardian un britanic care deţine o astfel de cafenea.

Într-o atmosferă senină, chiar voioasă, oamenii se întâlnesc la o cafea şi o prăjitură şi discută despre probleme precum moartea naturală vs sinuciderea asistată medical, despre felul în care ar dori să fie păstraţi în amintire de ceilalţi sau despre ce se întâmplă cu oamenii atunci când mor.

Trendul este asociat cu schimbările care au loc în societatea de tip occidental, în care tot mai puţini oameni se călăuzesc după principii religioase, iar tot mai mulţi se confruntă cu perspectiva de a muri însinguraţi – deoarece comunităţile umane nu mai sunt atât de închegate ca în trecut - şi de a suferi de boli devastatoare precum demenţa, de care se anticipează că va suferi, peste câteva decenii, o treime din populaţia globului.

Potrivit specialiştilor, astfel de întâlniri, la care participă adesea şi oameni de vârstă înaintată, pot atenua teama de moarte. "Am 85 de ani şi privesc moartea în faţă. Îmi face bine să vorbesc despre asta", spune un bărbat, în timp ce bea un ceai şi manâncă o prăjitură.



Cititi si: 
IMAGINI ŞOCANTE! Avion de linie, cu 58 de pasageri la bord, FILMAT în timp ce SE PRĂBUŞEŞTE într-un râu (VIDEO)

BARBARIE! Pilotul iordanian, capturat de ISIS, ARS DE VIU! (VIDEO)

DESCOPERIRE EPOCALĂ! Ce au găsit arheologii spanioli în subsolul unei străvechi biserici din Madrid (VIDEO)

Parlamentar implicat în "ACTIVITATI SEXUALE NEFIRESTI"! Arhivele Nationale au declasificat un DOCUMENT TOP SECRET


×